Tuesday, January 12, 2010

Couple??NO, NO, NOOO.....

Dalam kesibukan planning kem orientasi untuk PPIM, terjumpalah beberapa material yg berjaya membuatkan aku terkedu seketika...

Isteri cerdik yang solehah 

Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran 
Di rumah dia isteri di jalanan kawan 
Di waktu kita buntu 
Dia penunjuk jalan 

Pandangan kita diperteguhkan 
Menjadikan kita tetap pendirian 
Ilmu yang diberi dapat disimpan 
Kita lupa dia mengingatkan 

Nasihat kita dijadikan pakaian 
Silap kita dia betulkan 
Penghibur diwaktu kesunyian 
Terasa ramai bila bersamanya 

Dia umpama tongkat sibuta 
Bila tiada satu kehilangan 
Dia ibarat simpanan ilmu 
Semoga kekal untuk diwariskan 

Isteri cerdik yang solehah 
Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran 
Di rumah dia isteri di jalanan kawan 
Di waktu kita buntu 
Dia penunjuk jalan 

Kekadang terpunduk ku sendirian, mestikah kita ada couple time2 ni??
Macam bahagia gila ja mereka2 di luar sana tu...
Tapi setelah pusing kepala memikirkan, 
my decision is final..
X PAYAHH!!!
Dan amat berasas naa...
So please don't be sarcastic,
I've been hurt once,
and It'll never happen twice..
I promise..

Ingatlah Allah berfirman dalam Surah Al-Baqarah(2) ayat 216:
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

dan satu lagi premis yang amat kukuh lagi utuh...

Firman Allah dalam Surah An-Nuur(24) ayat 26:
Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula).”

In short, baaaanyak sgt benda nak dibuat dalam usia persekolahan ni...
Seriously, x dak masa untuk benda2 couple-maple nih..
Baik p kem..
Hahah..^_^

So, to friends sis, and teachers, kalau2 nampak km macam nak tersasar dalam kesiangan jaa..
Cepat2 la tegur..
It will be much appreciated..
Insyaallah, azamku akan tetap di hati..
Lagipown, 
single is heaven!!
Woot!!



No comments:

A Letter to My Deceased Cat

Hi Kunyet, I hope you're doing fine over there. We just found out that you're no more with us this morning. No longer meowing e...