Monday, February 14, 2011

Antara Valentine's dan Maulidur Rasul

Rindu ini yang dahulu telah melalaikanku dari mengingati-Mu,
Rindu ini yang dahulu menghalangku dari kemanisan beribadat kepada-Mu,
Rindu ini yang dahulu membutakan mataku  dari melihat jalan-Mu,
Rindu ini yang dahulu membinasakan cinta suci hamba-Mu.
~Muhamad Izwan Ishak~
Salam Maulidur Rasul, bertemu lagi kita di sini setelah dekat 2 bulan tak update blog (kantoi aku penyegan)..tapi sapa yang kisah kan, siapalah insan yang teringin nak membaca blog saya yang hina dina ini..dush!
Pada tahun ini, tarikh sambutan Maulidur Rasul dan Valentine's Day hampir bersekali..
14 Feb-Valentine dan 15 Feb- Maulid
Tapi tak bermakna kita patut menyambut kedua-duanya.  Jauh sekali sambut Valentine saja sambil mengayak anak dara orang merata-rata..tak gitu??

Jadi, dalam short update yang memang sangat short ini sebab bila naik form 5 ni nak makan & tidur pun tak sempat sebab SIBUKKKKKK..Saya ingin mengucapkan Salam Maulidur Rasul 1432 Hijrah..Semoga Rasulullah dapat kita jadikan sebagai suri teladan dalam kehidupan sehari-harian demi memperoleh syafaatNya di akhirat kelak..amin

Sebenarnya memang banyak benda yang saya nak update tapi halangan masa+halangan tenaga+kemalasan jiwa menyukarkan perkara ini daripada berlaku..hehe..Perjalanan saya dalam Form 5 ini masaih amaaaaatttttt panjang walaupun timer bergerak sepantas kilat..aduhh
InsyaAllah, I'll try my best to ensure that my time is managed well and segala perasaan rindu yang menjadi anasir-anasir penyebab tak boleh fokus mestilah DIHAPUSKAN!(sebab tu letak sajak ni kat awal post~tq Izwan)..
Masih banyak yang perlu dikejar, masih banyak yang tak tergapai
Wasalam

A Letter to My Deceased Cat

Hi Kunyet, I hope you're doing fine over there. We just found out that you're no more with us this morning. No longer meowing e...