Saturday, August 25, 2012

7th Syawal:)

Assalamualaikum & Salam Lebaran (ok, dah seminggu raya...LAME :P
It has been quite some time I haven't updated this blog with a REAL post.  Sebelum ni post pendek-pendek ja.  Many things actually happens during these short period.  For this semester, I've been involved with 3 events, namely ;
- Seminar Fiqh Dakwah Mahasiswa (Ceremony & Protocol), 
- Ramadhan Discovery (4Palestine Dept) &
- Titian Budi (Activities & Events)~yang ni tak habis lagi, lepas habis paper 4hb ni fikir balik

Ketiga-tiga event ni akan di'recap' dengan lebih detail bila dah habis sem ni (kalau rajin la..haha)

This is the first Ramadhan away from home.  Walaupun bukan di oversea( adakah perlu mood sayu tetiba??  rasanya tak, study di M'sia senang nak balik rumah kalau emergency..hehe)


Seronok puasa di UTP, kalau berbuka di masjid, dalam pukul 6.30 ptg dah ramai start tadarus, suasana dalam masjid An Nur terus jadi hening.
I just realized that during this month, there are numerous opportunities for us to do good things.  banyak sangat.  bezanya mahu dengan tidak ja.  It's all up to us.

And then, this month is my birthday:)
But there's nothing much, cuma lebih peringatan tentang umur yang makin lama makin singkat. Bila dengar lagu Hujan ft Raihan "Salam Aidilfitri Ayahanda & Bonda", terus terfikir bila la nak berbakti kat parents kalau cuti sem pun seminggu ja T_T...insaf2



And... surprise surprise (Please read this in Gossip Girl's tone)
Guess whose back in UTP last 8th August?
The one who ran away
Seems that S hasn't been warned, she got 2 tests that day.  Poor S
Careful S, you may be playing with fire
XOXO Gossip Girl

ok, enough merapu.
Sambung study Physics II sambil makan kuih siput :D


A Letter to My Deceased Cat

Hi Kunyet, I hope you're doing fine over there. We just found out that you're no more with us this morning. No longer meowing e...