Wednesday, July 10, 2013

Konvensyen Aku Cinta Allah & Rasul

Salam and hi guys!
Alhamdulillah, I was given the chance to attend this awesome programme. Walaupun jalan nak sampai ke UIA tu penuh dengan halangan yang berliku :)
We managed to arrive there and returned back to UTP in one piece, Alhamdulillah.
Senang cakap, duduk UTP ni banyak peluang majlis ilmu, tak cukup dengan IFest. Event luar berlambak - lambak. Coming soon is the STUDENTS' ASSEMBLY jeng ~

The programme is simple, direct to the point. Tajuk - tajuknya basic tentang tarbiyyah ruhiyyah.  Kenapa perlu cinta Allah? 
Kenapa perlu cinta Rasul? 
tapi cukup crucial dalam pembangunan asas tauhid.  

As quoted during the event " Tauhid penting supaya bila kita buat sesuatu amalan, kita tahu amalan itu kepada siapa"

Antara tajuk- tajuk yang dibawa :
- Merintis Jalan Mengenal Allah - Ust. Zul Ramli
- Dimana Dia Di Hatiku - Ust. Mohd Sukki 
- Forum : Harga Sebuah Hidayah
- Qada' & Qadar - Ust. Zulkifli Al- Bakri
- Memburu Husnul Khatimah - Ust. Mohd Ridhauddin
- Hadirmu Ya Rasulullah - Ust. Syed Abdul Kadir Al- Joofre
- Keperibadian Rasulullah - Murabbi Syeikh Zainul Asri
- Bukti Cinta + Lau Kana Bainana - Ust. Kamalulhysham
- Road to Rome - Ust. Syaari (Al-Fateh)

Although I missed the last one, sebab nak gerak balik UTP. 
It was a really good job by One Hearts Creative Solution.  Speaker - speaker yang dibawa, semuanya well prepared.  Banyak slot muhasabah yang meruntun jiwa. Ustaz Kamalullhisyam especially, banyak bagi kesedaran yang kita ni dah jauh tersasar sebenarnya, and we need to return, back to our Creator.

Banyak sangat input, but maybe I'll update later.  Ramadhan Kareem guys!
Make this Ramadhan the best Ramadhan you've ever had :)

No comments:

A Letter to My Deceased Cat

Hi Kunyet, I hope you're doing fine over there. We just found out that you're no more with us this morning. No longer meowing e...