Friday, June 17, 2011

Terkedu..

Assalamualaikum,
tergerak juga jari jemari ini untuk menulis di laman yang telah berhabuk lapuk & bersawang mawang ini :)
Cuti sekolah yang sangat2 dinanti telahpun tamat, semester 2 pula membuka tirai dengan 1001 cabaran yang lebih ganass daripada sem. 1..huhu
Result pun dah dapat, Alhamdulillah grading tak menurun.
Ada yang statik & ada yang meningkat sedikit, dan ada juga markah yang.........menurunT_T
kesimpulan exam PK2 2011 ialah:
Result subject calculation meningkat, result subjek reading menurun 
(aiceh, macam hipotesis cgu Zul la pulak..:P
Nota Cgu Tan atas paper 2 Biology..she's very caring..miss you, Cgu Tan
Buktinya, dalam sembilan subjek yang aku ambil, subjek Sejarah dan Biology di tangga terbawah.. (begini rankingnya)
1)Mathematics -95
2)English - 93
3)Additional Mathematics -92
4)Pendidikan Agama Islam -89
5) Chemistry - 83
6)Bahasa Melayu - 82
7)Physics - 82
8)Biology - 79
9)Sejarah - 76


markah diatas dipapar bukan sebab nak eksyen ye tuan puan, ramai lagi kawan saya yg dapat 90 dan keatas untuk subjek Sejarah dan lain - lain..Lihat betapa jauhnya Sejarah ditinggalkan...(oh tidak!)


Kecewa?


Yes, tidak dinafikan aku kecewa..Tapi dalam dok kecewa pun aku patut bersyukur sebab masih dapat A untuk subjek Biology & Sejarah walaupun study malam exam saja (bad habit lama..aku salah).  I deserved this..sila bersyukur banyak-banyak..


Jadi, untuk trial yang bakal menjelang, aku akan lebih fokus untuk Biology & Sejarah sebab aku x mau paper sejarah menjadi sejarah... (kalau Izzat Firdaus boleh dapat 99%, aku pun boleh!)


Pada masa yang sama, aku akan slow down aktiviti kokurikulum & tugasan luar..
I got three (or maybe four) events to go, lepas tu aku boleh slow down dan bertaubat focus study..Ini pun bad habit lama, aku workaholic..haha


Pray for me! (SPM 154 days to go - 9A+ InsyaAllah!)

2 comments:

ezne ezureen rashid said...

tahniahhhhhhhhhhhhhh :)

Nur Ardilla Najwa said...

best of luck sayang...=)

A Letter to My Deceased Cat

Hi Kunyet, I hope you're doing fine over there. We just found out that you're no more with us this morning. No longer meowing e...