Friday, March 4, 2011

Hidupku Sebagai Budak Form 5

Assalamualaikum =)
Akhirnya setelah berhempas-pulas tak tido malam nak cover study, berakhirlah sudah 1 minggu PK1 (Penilaian Kurikulum 1)..baru aku taw macam mana rasa jadi form five..=.="
Alhamdulillah, berjaya juga aku tempuhi first 3 month dalam senior year..aiceh
baru taw macam mana perasaan bro-bro dan kakak-kakak masa masih junior + innocent + blur dulu..
Tak payah buat research lagi dah, memang terbukti taun form 5 lagi pegii compared tu Form 3 zaman kanak-kanak ribena dulu..memang sangat perggh
Kelmarin baru abis paper biology..paper yang digosipkan tiada perikemanusiaan langsungT_T..  Math & Sejarah today feels better ^^


Aku suka bio tapi tolonglaaa...soalan kelmarin terlalu ekstrim..fobia3!
~next time kena prepare lagi awal, ganbatte!
Well, next week batch kami akan berhadapan dengan 3 killer utama; 
En. Physics, 
En. Addmath & 
Mr. Chemistry.
however Alhamdulillah, masuk form 5 ni baru dapat overview yang betul macam mana nak jawab SPM..kalau tak confem jawapan ke lautt..bhaha
Sepertimana taun-taun yang lepas, hidup kami akan dipenuhi oleh program-program yang padat dan progresif hinggakan nak tido pun kena fikir 2-3 kali..mari kita lihat
Isnin : kelas tambahan 
Selasa : kelas tambahan
Rabu : Kokurikulum badan beruniform
Khamis : 1 Murid 1 Sukan
Jumaat : Kokurikulum Kelab/Sukan Permainan
Lihat!betapa progresifnya SMK Derma.  Sayang sampai sekarang tak dapat-dapat SBT..
just hoping that  i can see my school get this title just before i end my school year..
Hidup Dermarian!!
Melihatkan hari-hari yang penuh terisi, memanglah penat badan..tapi memikirkan pengorbanan ini dibuat untuk kebaikan diri sendiri, ibu bapa dan sekolah sendiri, lebih baik ikhlaskan hati buat kan?
motivation!
So, for these coming days i hope i'll be given more strength and  patience..there's a loooooonggg way to go and i'm going to break a leg in my pursuit of happiness and success..InsyaAllah

p/s: tak sabar menanti 23 Mac,
 rekod siapa yang bakal dipecahkan??
all the best seniors!

No comments:

A Letter to My Deceased Cat

Hi Kunyet, I hope you're doing fine over there. We just found out that you're no more with us this morning. No longer meowing e...