Tuesday, December 7, 2010

Salam Awal Muharam 1432, Tahun baru, Misi baru!!

Assalamualaikum dan buenas tardes...
Alhamdulillah, dengan kasih sayangNya kita sampai juga ke tahun baru 1432 ni.  Bila sebut tahun baru, mesti secara gear autonya direct link dengan AZAM kan???Bukan Azam TV9 tu yea, azam ataupun resolution merupakan 
satu matlamat yang dirangka demi mencapai apa-apa yang kita hajatkan
haa..tengok , keluaq dah definisi dalam buku Sivik Form 4..Cgu Roslela punya kerja..hihi
Jadi, apakah resolusi anda tahun ini?
Pertama-tama sekali,  dalam jangka masa 12 purnama lagi tidaklah saya mengimpikan nak beli Mercedes CLK ataupun nak kahwin dengan Daniel Radcliffe..sumpah tak!..haha
can't deny he's cute..don't u?
Azam saya:
1) Tingkatkan amal ibadat..x kiralah yang wajib atau sunat
2) Study yang lebih lagi berkali-kali ganda demi menyahut cabaran straight 9A+
Akmal Hidayat dah buktikan menda ni tak mustahil..
DERMA bolehh!
3) Ubah mentaliti Badan Pengawas seterusnya mencari solusi bagi kehilafan-kekhilafan yang berlaku
4) Preserve status single and not available ni..haha..until now I never found it too hard to do^^

5) Pastikan harapan mama & ayah untuk lihat aku berjaya dalam SPM ni tertunai..InsyaAllah
6)  Gunakan masa sebaik-baiknya demi mencapai matlamat-matlamat di atas..Which automatically means less time Fesbuk-ing, less time tengok TV dan adik-beradiknyalah...
Thats all for now..InsyaAllah resolusi-resolusi di atas bukanlah mustahil untuk dicapai dalam jangka masa 12 bulan lagi...
Salam Maal Hijrah untuk semua, jadikan tahun ini yang terbaik daripada yang sebelumnya..
Adeus Amigo!



2 comments:

EpoLŠÉ¶Kunang2 said...

Azam abang untuk dik Ikin,
semoga cepat besar dan muncit ye.
bhaha! ^^

Anonymous said...

Sederhana dan manis. Aku sedang berpikir untuk memulai blog lain atau lima segera, dan saya pasti akan mempertimbangkan tema ini. Keep em 'datang!

A Letter to My Deceased Cat

Hi Kunyet, I hope you're doing fine over there. We just found out that you're no more with us this morning. No longer meowing e...