Friday, December 31, 2010

My 2011 Wishlist

Assalamualaikum
Omputih suka kata:
Swallow back the past, anticipate the present, embrace the future
Jadi, sebelum tahun 2010 melabuhkan tirainya untuk 2011, these are my wishlist for the year two-o-one-one
1.  Kurangkan masa main facebuk, tengok tv dan benda-benda lagha yang sewaktu dengannya..Kalau boleh facebook tu deactivate je sonang cerita.
2.  Tingkatkan tumpuan dalam kelas..Biar 120 %!
3.  Tak mau tido dalam kelas dah!..Itulah akibatnya kalau malam-malam suka jadi burung hantu...T_T
kalau buat macam ni boleh dakk?
Takpa, i'll fight sehabis-habisan!!!
4.  Pastikan fokus dalam akademik tak terjejas sebab koku which means that pilihan mesti mantoppp!
5.  Tido kena cukup..kalau tak my mata 'panda' will become worse..and..there goes my saham..miahaha..~ada aku kisah saham-menyaham ni..haha..
taklah, teorinya begini
Tido tak cukup
=mengantuk dalam kelas
=tak paham apa cikgu ajar
=kena stay up lagi sebab nak cover yang tak paham tu 
and the cycle repeats..ada paham?
biarlah walau bermata panda..asalkan aku comey~panda
6.  Homework kena bagi siap on time by hook or by crook..sebelum ni bukan tak siap, tapi kadang-kadang tu terkantoi juga...nak buat macam mana, luuuuuuuupaaaaaaa.
7.  Latihan addmath & math kena buat tiap-tiap hari..Pesanan Cgu Halim yang penuh makna..InsyaAllah A+ dalam tangan=)
8.  Kurangkan emo..haha..ternyata diri ini masih terlalu cepat panasssss..kena sabar lebih ni..
9.  Agihan masa mesti POWERRRRRR..tak ada yang jadi anak tiri atau anak emas..semua sama aja.
10. Teruskan berusaha dan berdoa untuk masa depan yang lebih cemerlang.  Dan jangan give up.  Syiqin boleh!!!!


9A+ SPM 2011..InsyaAllah
~all starts here~

3 comments:

DESS said...

Happy new year and good luck to your wishes...

Nur Ardilla Najwa said...

insyaALLAH.... adik ekin mampu... kak illa yakin dik ekin boleyh jadi student cemerlang... dpt all A's boleyh la apply student oversea.... =)

insyaALLAH... kak illa doakan dik ekin berjaya! =) ILY

anyss said...

Salam,
Tahniah!
Belajar rajin2 ya...dah tua (keja) nanti tak nyesal sama ada payah dapat keja atau payah naik pangkat.
Tak rugi belajar rajin2 sekarang ya...

Memetik Anggur di Tasik Beris

A Letter to My Deceased Cat

Hi Kunyet, I hope you're doing fine over there. We just found out that you're no more with us this morning. No longer meowing e...