Monday, June 14, 2010

Cabut Gigi!!!

Sapa x pernah cabut gigi??
Habaq mai sini...Tabik spring kalau ada yang guna gigi susu sampai ke tua..X terbayang I~dush~
kalau macam I pon comey kannn...:D
Alkisah bermula pabila adik saya a.k.a Dik Ya goyang giginya...
Serius nervous tahap , sampai terbawak-bawa dalam mimpi..siap geleng-geleng pala lagi bila orang sebut pasal cabut gigi..
Oleh itu, demi kesejahteraan bersama dan juga aset masa hadapan :p, mama dan saya sendri telah bersepakat ~berkomplot actually~untuk bawak Dik Ya pergi jumpa dentist..
Muka stress tahap...
Sekali K. Ikinnya pon kena jelingan tajam menggoda.. 

Pa tengok2...Ada utang?
Akhirnya, setelah menunggu dengan penuh resah gelisah-gundah-gulana+ati x bapo tenang, terdengarlah kalimah ajaib oleh pembantu doktor gigi
"Ku Nuraliya!!"
Bagaikan halilintar kalimah itu menusuk kalbu...Melangkahlah Dik Ya dengan penuh ketidakrelaan ke dalam bilik rawatan.  Bermulalah 1 episod drama..
Yang tu baru intro, x masuk klimaks lagi tu..
Kedengaranlah jeritan dan tangisan pilu..kalah cerita The Crazier
Nasib baik adik saya x gusti doktor gigi tu..kalau x, maw kena warded seminggu..=.="
Selepas hampir 20 minit, keluarlah adik saya tanpa cacat cela except gigi kurang dua batang sahaja..:D, dengan muka slumbernya nak redeem upah KFC Nuggets~besh sungguh jadi kanak2 zaman sekarang, suma ada upah..kayo2!~
Bila dah sampai di rumah...
Abis segala drama suda^^

p/s:I'm sorry for the last 2 entries 'Pergi' and 'Bila Hati X Bapa Nak Tenang'...Jiwa kacau sikit masa tu..~dush!~

2 comments:

Yatre Hayati said...

wah tak suka cabut gigi. darah banyak keluar !! x suka!

Syiqin said...

xpa, zaman tu daa blalu..kan2?:D

A Letter to My Deceased Cat

Hi Kunyet, I hope you're doing fine over there. We just found out that you're no more with us this morning. No longer meowing e...