Friday, April 23, 2010

Kekurangan itu kadang kala membawa seribu makna...

Manusia itu tiada yg sempurna,
Semua pasti punya cela,
Tapi kita boleh berusaha
Untuk berubah menjadi yg lebih baik,
X gitu???^^,


Dengan mata & badan yg 80% merayu-rayu minx rehat, saya menulis update ini..hehe..~ketegar sgguh, anak sapa nih?~
Jangkamasa 2 minggu yg bergerak terlalu pantas, bagai kerdipan mata saja rasanya..
Kesibukan menuntut pengorbanan, dari segi masa, rehat dan etc..Dan Alhamdulillah, x sia-sia keringat yg dicurahkan..semuanya memberi pulangan..


Hari sy bermula dgn pertandingan Petronas Science Show ..
Tugas sbagai presenter menyebabkan tidur sy hanya terhad 4 jam sj..
Tapi tiada kata yg dpt menggambarkan perasaan ketika keputusan diumumkan..kecut perut kott..:P
Alhamdulillah, tiada kata yg dpt diungkap melainkan syukur yg x terhingga..


Ptg itu, Perkhemahan Pendidikan Luar 2010..Kat mana lagi, Pusat Koku Tasoh laa...Pada mulanya mungkin agak skeptikal dgn apa yg bakal terjadi..Namun, setiap yg berlaku punya hikmahnya..^^
Cgu Jo yg sporting!:P
Buat pertama kali, saya naik mountain bike sejauh 40 km...~anak manja nihh=.="~
Buat pertama kali, sy bercamping dlm keadaan serba kekurangan..


Buat pertama kali, sy belajar masakan rimba..
Buat pertama kali, sy merasa hidup dalam kesusahan..huuu
Muka burn..Adehh, jatuh saham..huuuu^^"


Dan esok, Karnival Kokurikulum SMK Derma!
Sangat excited sbenarnya, teringat-ingat kenangan Nite Journey 2 tahun lepas~masa tu penyakit kanak2 ribena masih kronik~hehe
Lepas ni kalau boleh, sy nak rehat sbentar..I need a break..
Biar semangatku yg sirna menyerlah kembali..:D


Terimbau puisi dlm 1 filem..Sgt menyentuh hati!
Peringatan:puisi in tiada kaitan langsung dgn Abg Maddox kita yea^^






Dalam gelap aku terbang

Dalam gelap aku terang
Dan jadikanlah engkau senja
Kerana gelap kau ada
Kerana gelap aku indah
Aku hanyalah kunang-kunang
Dan kau hanyalah senja
Dalam gelap kita berbahagi
Dalam gelap kita abadi


2 comments:

Sesayang_Andox said...

tag!
sila2. :)

p/s : patut asyik tersedak. ^^

Syiqin said...

huuuuu...prasan kot:P..Masyeh tag!I'll complete A.S.A.P^^

A Letter to My Deceased Cat

Hi Kunyet, I hope you're doing fine over there. We just found out that you're no more with us this morning. No longer meowing e...