Friday, December 31, 2010

My 2011 Wishlist

Assalamualaikum
Omputih suka kata:
Swallow back the past, anticipate the present, embrace the future
Jadi, sebelum tahun 2010 melabuhkan tirainya untuk 2011, these are my wishlist for the year two-o-one-one
1.  Kurangkan masa main facebuk, tengok tv dan benda-benda lagha yang sewaktu dengannya..Kalau boleh facebook tu deactivate je sonang cerita.
2.  Tingkatkan tumpuan dalam kelas..Biar 120 %!
3.  Tak mau tido dalam kelas dah!..Itulah akibatnya kalau malam-malam suka jadi burung hantu...T_T
kalau buat macam ni boleh dakk?
Takpa, i'll fight sehabis-habisan!!!
4.  Pastikan fokus dalam akademik tak terjejas sebab koku which means that pilihan mesti mantoppp!
5.  Tido kena cukup..kalau tak my mata 'panda' will become worse..and..there goes my saham..miahaha..~ada aku kisah saham-menyaham ni..haha..
taklah, teorinya begini
Tido tak cukup
=mengantuk dalam kelas
=tak paham apa cikgu ajar
=kena stay up lagi sebab nak cover yang tak paham tu 
and the cycle repeats..ada paham?
biarlah walau bermata panda..asalkan aku comey~panda
6.  Homework kena bagi siap on time by hook or by crook..sebelum ni bukan tak siap, tapi kadang-kadang tu terkantoi juga...nak buat macam mana, luuuuuuuupaaaaaaa.
7.  Latihan addmath & math kena buat tiap-tiap hari..Pesanan Cgu Halim yang penuh makna..InsyaAllah A+ dalam tangan=)
8.  Kurangkan emo..haha..ternyata diri ini masih terlalu cepat panasssss..kena sabar lebih ni..
9.  Agihan masa mesti POWERRRRRR..tak ada yang jadi anak tiri atau anak emas..semua sama aja.
10. Teruskan berusaha dan berdoa untuk masa depan yang lebih cemerlang.  Dan jangan give up.  Syiqin boleh!!!!


9A+ SPM 2011..InsyaAllah
~all starts here~

Saturday, December 18, 2010

Buat Semua Handphone-User

Assalamualaikum..
Tengah sedap-sedap mengunyah sagon sambil menikmati malam yang hening, tetiba jariku gatal nak menaip..:P
Tapi cuba fikirkan apa yang akan terjadi kalau kita berdamping dengan Al-Quran sama macam kita berpeluk bergayut di hanphone..Mau khatam Al-Quran tiap-tiap bulan gini...tak gitu?


Ever wonder what would happen if we treated our Quran like we treat our cell phone?


What if we carried it around wherever we went?

What if we flipped through it several time a day?(payah jugak nak istiqamah camni, kan3?)

What if we turned back to go get it if we forgot it?(mungkin ramai yang berbuat sebaliknya....)
sapa tak mau iphone oii...tapi beginilah senarionya..
berenggang tanpa henti...dush!
What if we used it to receive messages from the text?

What if we treated it like we couldn't live without it?(pernahkah?..=)

What if we used it in case of emergency?

dimanakah Al Quran time kita busy/emergency???

What if we gave it to Kids as gifts?

What if we used it when we travelled?

This is something to make you go....hmm...where is my Quran?
well, where is your Al-Quran??
Oh, and one more thing.
 Unlike our cell  phone, we don't have to worry about our Quran being Disconnected because Allah already paid the  bill..~tak payah susah-susah berkira bill ujung bulan..^^

Now please stop and think 'where are my priorities'??
And remember, there is NO dropped calls!!sebab Allah tak pernah lupakan kita, kita ja yang kuat lupa..~perli diri-sendiri sekali..dush!!
Moral of the story, jangan jadikan Al-Quran sebagai barang hiasan sahaja dan berkepitlah dengannya macam kita bergayut dengan pakwe handphone.  Renung-renungkan dan selamat beramal [6_^]
2 minggu lagi!!
Hoyeahh!

Tuesday, December 7, 2010

Salam Awal Muharam 1432, Tahun baru, Misi baru!!

Assalamualaikum dan buenas tardes...
Alhamdulillah, dengan kasih sayangNya kita sampai juga ke tahun baru 1432 ni.  Bila sebut tahun baru, mesti secara gear autonya direct link dengan AZAM kan???Bukan Azam TV9 tu yea, azam ataupun resolution merupakan 
satu matlamat yang dirangka demi mencapai apa-apa yang kita hajatkan
haa..tengok , keluaq dah definisi dalam buku Sivik Form 4..Cgu Roslela punya kerja..hihi
Jadi, apakah resolusi anda tahun ini?
Pertama-tama sekali,  dalam jangka masa 12 purnama lagi tidaklah saya mengimpikan nak beli Mercedes CLK ataupun nak kahwin dengan Daniel Radcliffe..sumpah tak!..haha
can't deny he's cute..don't u?
Azam saya:
1) Tingkatkan amal ibadat..x kiralah yang wajib atau sunat
2) Study yang lebih lagi berkali-kali ganda demi menyahut cabaran straight 9A+
Akmal Hidayat dah buktikan menda ni tak mustahil..
DERMA bolehh!
3) Ubah mentaliti Badan Pengawas seterusnya mencari solusi bagi kehilafan-kekhilafan yang berlaku
4) Preserve status single and not available ni..haha..until now I never found it too hard to do^^

5) Pastikan harapan mama & ayah untuk lihat aku berjaya dalam SPM ni tertunai..InsyaAllah
6)  Gunakan masa sebaik-baiknya demi mencapai matlamat-matlamat di atas..Which automatically means less time Fesbuk-ing, less time tengok TV dan adik-beradiknyalah...
Thats all for now..InsyaAllah resolusi-resolusi di atas bukanlah mustahil untuk dicapai dalam jangka masa 12 bulan lagi...
Salam Maal Hijrah untuk semua, jadikan tahun ini yang terbaik daripada yang sebelumnya..
Adeus Amigo!



Tuesday, November 30, 2010

The Social Network..a review..sosial sangatkah?

Asslamualaikum dan selamat petang..bersua lagi kita pada hari ini (start dah intro macam berita..haha)
Hari ni saya nak review cerita The Social Network yang difilemkan berdasarkan kisah hidup Facebook creator:Mark Zuckerberg
Kisah ni bermula dengan Mark yang frust dan enraged ditinggalkan girlfriendnya Erica Albright lalu mabuk dan terus create sebuah website "Facemash.com" dengan tujuan untuk memalukan aweknya(x gentleman sungguh..grrr)
Disebabkan website tu meadpat sambutan yang hangat, Harvard's internet network suffered a breakdown.  Dan disebabkan sambutan hangat website Mark tulah kembar-Winklevoss-yang-hensem tertarik nak ajak Mark untuk jadi programmer website diorang~the Harvard Connection.
Tak lama selepas tu, Mark dapat idea nak create sebuah website "The Facebook.com" dan bestfriendnya Eduardo Saverin bersetuju untuk sumbang modal. The Facebook.com jadi famous dalam masa yang singkat.  As a result, kembar- Winklevoss-yang-hensem marah tahap gaban dan terus claim bahawa idea Facebook itu dicedok daripada idea Harvard's Connection.
tulang keting belakang Facebook
Mark ni (bukannya hampeh tapi hampass) personalitinya memang kurenglah sepanjang-panjang movie ni.  Jadi Eduardo yang banyak keluar peluh dari segi cari penaja & advertisement apa suma.  Nak dijadikan cerita, Mark yang frust bila ex-aweknya tak sedar pun tentang kewujudan facebook (sebab ex-awek dia bukan budak Harvard pun) terus buat strategical planning untuk meluaskan pengaruh Facebook dan dia berjaya.
Sebagai hasilnya Sean Parker (J. Timberlake) yang jugak co-founder Napster (amenda nih?) tertarik untuk berjumpa Mark.  Walaupun mereka(Mark & Sean) x buat sebarang deal dan Eduardo x berapa suka dekat Sean ni, Mark tetap ikut cakap Sean secara membuta-tuli.  
Eduardo yang bengang terus freeze account duit untuk Facebook sebab Mark bagi Sean buat keputusan untuk Facebook company.  Citer ni basically on Mark in trial against the lawsuit dari Winklevoss twins dan Eduardo sendiri dan diselangselikan dengan flashback apa yang terjadi.
Eduardo Saverin yang macho^^
Endingnya, Mark bercakap dengan peguam yang ada dalam kes tu dan nampaknya Eduardo ada peluang yang cerah nak menang lawsuit tu disebabkan personaliti Mark yang memang hampeh..Yang bestnya bila peguam tu kata
Marylin Delpy:You're not an asshole, Mark. You're just trying so hard to be. ...
Dan Mark yang termangu terus bukak Fb ex-aweknya dan 'add friend'....
Hurm, ikhlasnya citer ni tak la best sangat.  50-50, tapi sinematografinya memang perrrrghh.
  Tak bolehlah nak compare dengan 2 Alam sebab pengarah dia David Fischer tak buat pun poster letak gambar dia..ye tak?
Tapi buat para penggemar filem aksi/sci-fi atau yang sewaktu dengannya, filem ini bukan untuk anda.  Especially yang download dekat internet, please concentrate sebab Mark cakap laju giler..Kalau tak ada substitle tu payah sikitlah nak paham..huuu
Begitulah sedikit sebanyak review tentang The Social Network..budak kecik baru nak belajar me'review'=)
Result Final Exam dah kuar..wawawawa

Friday, November 26, 2010

Aku Seorang Coffee Addict

Assalamualaikum & selamat pagi, akhirnya idea berblogging datang balik setelah berhari-hari diperam(kantoilah aku ni penyegan sebenarnya=.=")..
As a student (aiceh) waktu study yang sampai ke tengah malam bila bertembung dengan aktiviti koku dan fizikal yang mencabar akan menyebabkan kemengantukan di siang harinya sebab tidur tak cukup (bukan tidur x lena, makan x kenyang, mandi x basah tu yea).  Jadi, sebagai solusi semangkuk cawan kopi amat-amat wajib untuk menceriakan hari anda...
Sebagai contoh, 

Kopi Radix
Satu gabungan yang perfect untuk tendang-mula(kickstart) hari anda..Tapi saya lebih prefer Radix Diet disebabkan kemanisannya yang terkawal^^
Yang penting, sokonglah Barangan Malaysia!!
 
Kalau Kopi Radix tiada di depan mata, Nescafe 3-in-1 pun boleh layan..Rasanya yang cukup semua + sedikit susu memang besh!
Lastly, Kopi Kurma..Yang ni pun sedap jugak.  
Tambah sedikit milo + susu, pagi anda akan ceria secerianya(ada gaya jadi promoter dak?)
Plus. yang ni pun buatan Malaysia okehh=)

Yang di atas tu baru mukadimah saja, sebab memang ternyata aku memang seorang coffee addict.(nak wat macam mana, dah tak mau tido dalam kelas)..
Dan sememangnya research menunjukkan bahawa minum kopi ni baik untuk kesihatan.  Antara bukti-buktinya ialah>
1.  Kopi merupakan antioksidan dan mampu melawan kanser
2. Dapat mengurangkan risiko dapat penyakit Alzheimer
3. Meningkatkan kemahiran berfikir
4. Menambahkan kepekaan otak (alertness omputih kata)

dan yang paling penting sekali kopi merupakan minuman kegemaran Rasulullah^^
So, a cup a day will do u good.  Tapi waktu cuti sekolah ni memang x minumlah.
Point of the story, lebih baik minum kopi daripada Coca-Cola yang ada 10 sudu gula dan boleh buat cuci tandas tu.  Renung-renungkan dan selamat beramal...
SPM dah mula
My turn next year

Friday, November 19, 2010

Jawapan Untuk Persoalan Yang Tidak Terjawab..

Assalamualaikum dan selamat sore.  Ternyata kebizian melanda sejak-dua-menjak ni.  Berduyun-duyun kerja mari.  Tapi Alhamdulillah dugaan yang ditunggu-tunggu tahun ini sudah berlalu, sekarang suda masuk musim cuti woo...(dan SPM makin dekat wooooooo...)
ketaq lutut aih....


Saja nak berkongsi sedikit info dr pakcik Gmail.  Kadangkala kita selalu bertanyakan itu dan ini..(that includes me, x puas hati semena-mena)
kenapa itu?
kenapa ini?
mengapa itu?
mengapa ini?
sedangkan Allah yang lebih tahu tentang apa yg terjadi
So, these are some answers for those unanswerable questions=)
KENAPA AKU DIUJI?

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yg dusta."
*Surah Al-Ankabut ayat 2-3

KENAPA AKU TAK DAPAT APA YANG AKU IDAM-IDAMKAN?

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
*Surah Al-Baqarah ayat 216

KENAPA UJIAN SEBERAT INI?


"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."
*Surah Al-Baqarah ayat 286


kot gamak nak frust pun jangan la terajang desktop yea...mahal kottt
RASA FRUST?

"Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yg paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yg beriman."
*Surah Al-Imran ayat 139

BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan)."
*Surah Al-Imran ayat 200


"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
*Surah Al-Baqarah ayat 45

APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI?

"Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka..."
*Surah At-Taubah ayat 111

Hanya kepada Allah kita berharap..
KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?

"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dariNya. Hanya kepadaNya aku bertawakal."
*Surah At-Taubah ayat 129

AKU DAH TAK DAPAT BERTAHAN LAGI!

"...dan jgnlah kamu berputus asa drp rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."
*Surah Yusuf ayat 12
jadi, the point is semua perkara ada jawapannya dan setelah berusaha sedaya-upaya(ingat tu, USAHA) baru kita berserah kepadaNya..Renung-renungkan & selamat beramal=)
yang pasti, lillahita'ala

Friday, October 22, 2010

Sepurnama tanpa entry..

Assalamualaikum to all readers!
It has been a while since i updated my last entry..sebulan kot:P
Mungkin penyakit penyegan sudah menyerang~tidak3!
ataupun virus writer's block yg begitu kuat mem'block"=.=" 
 Idea tu memang ada, tapi bila nak mula start mengarang, dya buat malu-malu kuceng plak..isk2
Dengan sukahatinya saya mengisytiharkan, minggu ni exam week!




Dengan mata yang lebam sebab tido tak tentu jam, saya berjaya mengabiskan 1 killer-AddMath~yg sememangnya feymes dalam membunuh harapan nak dapat A+~
Minggu depan, ada 2 lagi killer untuk di settlekan~Encik Pijik dan Makcik Bio, so lets pray for the best to conclude this 'honeymoon' year and kickstart our final year^^
killer..killer, macam cerita Killers la pulak


So, sebelum saya mengundur diri nak mengadap Pakcik Pijik, di bawah telah disenaraikan 10 tabiat yg mampu memusnahkan otak anda..Happy reading and wish me luck! 


 brekpes jangan tinggal naa..
1. Tidak mengambil sarapan pagi
Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam darah akan menjadi rendah. Ini akan mengakibatkan kekurangan bekalan nutrisi pada otak dan menjadikannya kurang aktif.

2. Terlebih makan
Ia akan membebankan pembuluh darah otak dan mengurangkan kuasa mental otak.

3. Perokok
Asap rokok akan mengakibatkan sel-sel otak terjejas atau terbakar dan boleh mengakibatkan penyakit 'Alzheimer'.

4. Penggunaan gula yang berlebihan
Pengambilan gula secara berlebihan akan mengganggu penyerapan protein dan nutrisi. Selain daripada itu, ia akan mengganggu perkembangan otak yang sihat.

5. Pencemaran udara
Otak adalah pengguna oksigen terbesar dalam badan manusia.Pencemaran udara boleh menyebabkan pengurangan bekalan oksigen ke otak dan keaktifan otak.

 sleepy snoopy~jangan tiru aksi ini okeh
6. Terlebih tidur
Tidur adalah bagus untuk merehatkan otak tetapi masa tidur yang panjang boleh mengakibatkan sel-sel otak kita mati.

7. Menutup muka ketika tidur
Tidur sambil menutup muka akan mengakibatkan otak menerima lebih banyak karbon dioksida berbanding oksigen dan ini akan membawa kerosakan kepada otak.

8. Membiarkan otak bekerja semasa kita berada di dalam keadaan kurang sihat
Bekerja semasa anda kurang sihat boleh mengurangkan keberkesanan otak dan juga membawa kerosakan kepada sel-sel otak.

 yg ni Einstein kata, x usah dinafi2 lagi
9. Kurang berimiginasi~bukan yang biru-biru naa~
Berfikir adalah satu cara terbaik untuk melatih otak kita. Kurangnya berimiginasi boleh menyebabkan tahap kecerdasan/keaktifan otak menurun.

10. Jarang berfikir
Jarang berfikir akan menyebabkan otak kita kurang aktif. Oleh itu, perbincangan yang membina boleh menambah keberkesanan kecerdasan otak kita.

 
 Renung-renungkan & selamat beramal!
Kat atas ada tips cara selesai addmath yg 'berkesan'...Sila ambik iktibar.  Adiosa!
Pijik Isnin ni!!
Wish me luck=) 

 

Friday, September 17, 2010

Ambush!

Ya!Nampaknya saudara Izwan telah meng'ambush' blog saya!Malu cek aih...^^"
oh tidak!


Mulanya agak hairan mengapa tetiba boleh ada 3 misscall daripada bro sorang nih..Sakitkah?Boringkah?Apakah?..macam-macam terbayang di kepala...Rupa-rupanya ada orang terbaca blog kite...
Yup, and it's undeniable that i did mention his name in several posts.  X sangka ang terjah habih blog ni no...n_n
dis is bro Izwan..bakal lawyer woo..Amin^^


But thanks to you bro, you did change my perspective a lot..Memang tak boleh deny memang ada masa aku sedikit jauh daripada Dia.  Mungkin iman ini masih tidak cukup kuat atau..entahlah..
I will always remember your advice.  Memang bukan masanya untuk bercintan-cintun zaman sekolah ni, akal x berapa lulus lagi:P
"Yang paling menyayangi kita adalah yang paling banyak memberi"
so, siapakah "yang paling menyayangi kita" itu??Sudah pastilah Allah S.W.T

~kadangkala kita rasa macam x ada sesapa yang sayangkan kita,
 tapi kita lupa Allah kan ada..(dan insan tu termasuk aku)~

Wednesday, September 15, 2010

Kisah Syawal 1431=)

Salam lebaran buat readers sekalian!
Cepat x cepat masa berlalu.  Hari ni dah 6 Syawal.  Posa 6 dah mula ke belum??:P
Macam mana sambutan Aidilfitri taun ni?best ke idak?
Bagi diri ini, raya taun ni yg PALING meriah^^
Bukan apa, habis semua anak sedara, pakcik makcik, sepupu sepapat diangkut balik..kira FULL HOUSE lah..
bak kata encik ayah dan puan mama
"rumah ni akan digunakan semaksimum mungkin, baik left wing, right wing mahupun centre..semuanya jalan..."
seperti biasa macam taun2 lepas, biskut raya mestilah ADA
jadi secara gear otomatiknya, saya amik contract bahagian tu..~berbaloi wok, lepas SPM nanti bleh buat bisnes=)
adinda Aliya a.k.a assistant terhormat


sesi mengisi balang dan mulut
**********
malam raya event yang paling meriah, semua kalut nak settlekan persiapan Rayo & time tu jugaklah si tecik-si tecik ni nak bergumbira=.="

otomen taro!

yg ni skali tgk macam Charlie's Angels pun ada...

******
pagi raya, dengar je bunyi alarm hp, terus lompat katil.  Sebab tau dah queue nak ke toilet mesti panjang macam jam kat Jambatan P.Pinang tempoh ari..sapa yg lambat, alamatnya mandi P.Ramlee lah..

mau x panjang queue kalau suma bangkit time yang sama, bergelut nak solat subuh sekali, nak mandi lagi, nak mekap2 lagi

lepas setel apa semua, terus bergerak ke masjid.  balik dari masjid, selepas bermaaf- maafan dan kenyang menghadap lontong + ketupat + rendang + kuih raya aneka bagai, kita amik gambar dulu!

dengan mak tok tersayang n sepupu terchenta

Petang tu, acara wajib setiap taun..ziarah sedara-mara di Alor Merah..

sepupuku, Haziq..setaun skali baru nak jumpa..haih
sekali jumpa kecik, jumpa lagi besar, jumpa lagi setaun pulak..lagila besar..last2, kawen suda^^"

insyaAllah bersambung...



cuti skola tinggal lagi 2 hari,
tasking physics yg gila senang  tu x usha lagi..aduhaii



Saturday, August 28, 2010

I Shall Find..

Salam 18 Ramadhan!
Sempena bulan yg mulia ni, saya nak share 1 lagu , Akan Ku Jumpa by Azfar..
Lagu ni dah lama kuar rupanya, tapi bila drama Syurgamu Ramadhan dah release..baru perasan=.="
But sincerely, mmg touching habis drama ni..Dgn OST nya yg mantop..memang sebak laa jawabnya^^


********
Jom layan lirik dia..sangat best!

Ku mengatur langkahku
berjalan tanpa bayang-bayangMu
langit dan bumi setia, menemaniku
matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diri Mu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku Kau kan kutemui

ku takkan pernah cuba berhenti
langkahku mencari Cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
kan ku terus cari sampai hujung dunia

kerna ku tahu akanku jumpa diriMu
dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu
kulihat semua gembira
bila mengenali erti Cinta
senyuman ku beri hanya duka
bila ingin Teman tuk berbicara
Cinta jangan sembunyi
mataku kabur mencari
hadirlah dalam hidupku ini
Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba
untuk mengejar diriMu
*******

*******
Akan Ku Jumpa TRANSLATION I Shall Find
I pace my steps
and walk without His shadows
the sky and earth is loyal to me
the sun shines but it is not for me
I burn in the heat without His protection

As days gone by, I stay strong waiting
His presence in my life
Disappointed that my aching feet,
tired from running has not been rewarded.
Yet I still believe I will find.

I will never stop trying
my mission to find His love
that is made especially for me
I shall search the ends of this earth
i shall find it...

Because I know I will meet Him
I must pursue my dreams I have now
I see everybody gleaming with happiness
when they've found His love
My smile only brings pain
I only need a friend in Him

Love, please don’t hide
My visions are blurred
Please present yourself to me
Love, please do not go
When all I do is chasing after you

*****
Citer ni best sebab pelakon-pelakon ciliknya memang 'real'..~no fake2 okeh~
Jadi, marilah kita sama-sama saksikan Syurgamu Ramadhan..Setiap Selasa - Khamis, 10.30 malam..~warning : sedia kertas tisu banyak2 yer=)

Dan rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan Salam Nuzul Al-Quran..Marilah kita sma-sama mengimarahkan 10 Ramadhan yg terakhir ini..InsyaAllah
Hopefully I shall find what I've been searching;-)

A Letter to My Deceased Cat

Hi Kunyet, I hope you're doing fine over there. We just found out that you're no more with us this morning. No longer meowing e...