Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

The Act of Balancing

Dia tahu limitations kita. Dia Maha Tahu kelemahan dan kekuatan kita.  Bukan mudah untuk 'juggle' beberapa tanggungjawab pada suatu-suatu masa. Sebagai seorang Muslim, anak, pelajar, pekerja dan ahli masyarakat , kadang-kala terbabas juga..:) Belum tambah lagi 'title' yang lain..haha. Opps, sorry mama ^^ Iman itu sifatnya yazid wa yanqus (naik dan turun), sama juga dengan semangat. Sepanjang tahun 2014 ini, macam-macam terjadi. Ada naiknya, ada turunnya.  It has been a long act of balancing.

Life is a testing place, not a resting place .  A quote from Syeikh Zahir during recent Twins of Faith. Exactly, the challenge that we are facing is meant to prepare us for the next level. We step-up our rank by facing those tests. If not to the eyes of human, then to be seen by Allah (which is better, yeay!). Trying my best not to succumb to stress and pressure. But to be moulded by it and never forget to enjoy the sweetness of victory awaiting :) We are entitled to be a Muslim, Alhamdu…

Cerita Sang Murabbi

credit to Syazwan Syahril
Aku rindu zaman ketika halaqah adalah keperluan, bukan sekadar sambilan apa lagi hiburan … Aku rindu zaman ketika mabit(Malam Bina Iman dan Takwa) adalah kewajipan bukan pilihan apa lagi beban dan paksaan … Aku rindu zaman ketika daurah menjadi kebiasaan, bukan sekadar pelangkap pengisi program yang dipaksakan … Aku rindu zaman ketika tsiqah menjadi kekuatan, bukan keraguan apa lagi kecurigaan … Aku rindu zaman ketika tarbiyah adalah pengorbanan, bukan tuntutan, hujatan dan suruhan…. Aku rindu zaman ketika nasihat menjadi kesenangan bukan su’udzon atau menjatuhkan … Aku rindu zaman ketika kita semua memberikan segalanya untuk da’wah ini … Aku Rindu zaman ketika nasyid ghuroba menjadi lagu kebangsaan… Aku rindu zaman ketika hadir liqo adalah kerinduan dan terlambat adalah kelalaian … Aku rindu zaman ketika malam gerimis pergi ke puncak mengisi daurah dengan duit yang sedikit dan peta yang tidak jelas … Aku rindu zaman ketika seorang ikhwah benar-benar berjala…

Wordless Wednesday - Don't Give Up

Bismillah,
I was really inspired by a poem posted at Ameen Misran page. This piece is made by one of the participants in his event recently. Really inspiring (I changed the word 'brother' to 'sister'). Somehow , Wordless Wednesday doesn't really need to be wordless :)



Hey sister don't need to fear
Hey, hey listen here
Don't give up on something you can do
Cuz it's possible, possible for you
Stand up, don't need to cry
Chin up and put on a smile
Cuz hope, there's always hope
Believe in Him

Nope, He'll never leave you nope
And pray, just pray
Stay, and don't go astray
Have faith, you'll find the way
With Him, Him in your heart, 
Sister I know its hard,
He'll give you something better
Just brush off that shoulder
You'll never stand alone
Cuz His love for you is forever
It will be tough
Tough i'm sure rough,
It ain't gonna be easy 
Yeah believe me

But hey stop doing this sin!
Don't give up on Him
Allahu Rahman, Allahu Rahim
Allahu Ghafur
Sister,…

Wordless Wednesday - Dream and Act!

Credit to Zen Pencils :)

Tentang Kita, Mahasiswa

Bila bercakap tentang mahasiswa, tentang api darah muda yang membara, kita sebenarnya punya potensi yang sangat penting untuk agama, bangsa dan negara.  We are the upcoming frontliners of the future.  The faces that will lead this country in the upcoming 50 years.  The responsibilities are catching up fast and prepared or not, one day we are the ones who will be making the big decisions.

Are we prepared?
That is why in this young age, it is a must for us to gain as much knowledge and experience as we can. To have a strong basis in religion, for us to understand and make a strong reasoning in-line with the syariah. Not based on hamasah (spirit) only. 
Keep learning my friends! Kerana tarbiyah itu tidak semestinya di dalam kelas. Banyak cara untuk kita beroleh kefahaman.


Puisi ini nukilan Azam Khairudin. Cukup berisi bagi saya. Perlunya kefahaman dalam setiap perkara yang kita kerjakan. Ini tidak, sewaktu Kempen Save Gaza panas di media sosial , video viral CDM25 dengan mudahnya mengubah suasa…

Di Mana Dia di Hatiku?

Bismillah, blog ni agak lama bersawang..haha. Life has been quite challenging these last few days. It's week 12 in UTP! Alongside the tests, assignment,  quizzes and whatnot, this sharing is a really good reminder.



 "Semua benda payah." Desis hati kecil.

Rasa nak..
Meraung sekuat hati.
Menangis berbaldi baldi.

Dulu.
Semua baik baik saja.

But then. 

Semuanya berubah.
Semuanya makin payah.
Semuanya perlu bergegas.

Aku LETIH.

Assignment berlambak. Quiz test quiz test. Tambah tambah dah nak dekat final. Tanpa paham konsep setiap subject. Dengan diri yang tak terurus. Hati ni. Sakit. Kosong. Everything is not fine. Fikiran hanya focus soal assignment, revision tutorial, project. Urusan dunia. Semuanya kacau bilau. Huru hara! Letih penat!

Aku fed up. Dan give up.

But then again.

I was looking through the windowsill. While the rain is pouring. Beautiful. Subhanallah. Ah! Malas nak melayan kerja yang berlambak atas meja. Pen di flip 360 darjah. Buku bersepah atas meja. Laptop dibiar habis batt…

Wordless Wednesday - Fastabiqul Khairat

Siapa kata ibadah hanya dalam solat dan puasa?
Alangkah indahnya kalau setiap langkah, setiap detik, setiap kudrat, diniatkan untukNya.
Belajar itu juga ibadah
Bekerja itu juga ibadah
Ramadhan masih berbaki, Ayuh! Kejar pahala 10 malam terakhir
Kerana tiada siapa yang boleh menjamin, kita akan ketemu Ramadhan yang lain..

Bila Tiba (tribute to Kak Atikah Rahim)

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati
Sedutan lirik lagu Ungu - Bila Tiba

SubhanaAllah, pagi tadi (Jumaat 11 April 2014), mendapat perkhabaran tentang pulangnya seorang sahabiah, Kak Siti Atikah Abdul Rahim (UTP July08, Petroleum Geoscience) ke pangkuan Ilahi. Arwah dikhabarkan kemalangan dalam perjalanan ke tempat kerja di Simpang Renggam, Johor. 
Kondisi kereta Arwah
Few things about Kak Atikah: - mantan Masulah Lajnah Tarbiyah dan Kepimpinan RAKAN MASJID UTP - Naqibah usrahku tahun lepas, pertemuan terakhir kami sebelum bercuti 4 bulan dan sebelum Kak Atikah bergraduasi (sekitar September lepas). - cukup lembut, penyayang, tegas pada waktunya, banyak yang kami belajar dari Arwah Kak Tikah

 Rasa seperti baru sahaja kita berpisah Kak Tikah, terbayang pelukan erat akak, kata-kata semangat akak, senyuman ikhlas akak. Tak sangka itu pertemuan terakhir kita, Allah loves y…

Happiness is

Happiness is..
When you just braved a day full of tasks, 2 tests, classes and you still be able to read a few pages of the Holy Quran
When you get to know that your friend is happily married since the last few months :)
When you know that your parents gives their blessing on what you're doing
When seeing the faces of your adik SG ^^
When having simple chitchats with le roomate, le busy roomate
When you're early for your class!
When being reminded that no matter how tired and stressed you are, Allah is bigger than ALL my problems!

When smelling your dried, crisp laundry
When meeting your junior UTPian lil' bro
When listening to the rain, pouring on your window after a long drought
When knowing that all along this long academic hurdle, you are actually doing SOMETHING for the Deen, Biiznillah
When meeting your havoc housemates after a long day
When realizing that you're actually halfway in pursuing your Degree 
When having your usrah after an exhausting week :)
When meeting your counti…

Post Election - Part 1

Bismillahirrahmanirrahim, 
It has been quite a while since my last post. That was before the UTP Campus Election. Alhamdulillah, the Voting Day was successfully done last 26th and I hold the 3rd highest ranking votes from the 7 winning candidates, Alhamdulillah.
Well, the first few weeks have been a roller-coaster ride, we're stabilizing the cabinet right now.

The Campaign Period
This is the first time UTP sets a 2-week campaign period. Stamina memang kena kuat lah. Lot's of things to be done, tampal poster, photoshoot, prepare campaign materials etc. My classmates and housemates had been really supportive.


The 12 Candidates
After quite a stint, this Campus Election seemed to be merrier compared to past elections. From my point of view, this is good, although UTP is an IPTS (Private Uni) that are stereotyped with lack of political awareness, this increase of voting percentage is a good start^^
The Supporters

They've been really awesome. Even my fellow Dermarians and UTPians showed…

A Hectic Sem

Bismillahirrahmanirrahim,
Alhamdulillah, it's already week 5 in UTP. Time really flies here, MashaAllah:)
January has been a hectic month for me, with the Minggu Aluan Siswa , MMK and whatnot. The last 4-month break had been eally invigorating.  It's good to have buffer period sometimes. Trying my best to start strong and start steady.

Al-Insyirah:6:)