Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

The In Between

One of the many reasons why I chose to stay :)
Between UM and UTP, Our path crosses, our hopes separated, May Allah bless both of us, And forgive our sins, Let the distance that keeps us apart, Be a silver lining, Protecting us from the unseen

con't Recap Foundation 1st UTP - Senah

oppss, aku terlupa 1 point, penting tahap IMBA..haha

9) Senah- kuceng yang telah memeriahkan V2C yang memang sedia meriah.  Tak dapat dikenalpasti apa tahap attraction Senah dengan roomate aku, Jibah.  Tapi yang pasti sangat rapat, mungkin ionic bond, takpun ion-dipole :P
Bukan aku tak suka Senah, tak dinafikan Senah memang comel tapi aku memang malas nak ambil kisah pasal makhluk yang menyerupai Puss In Boots ni.

Paling tak boleh lupa, kisah Senah yang keciritan akibat kepandaian insan-insan yang memberinya makan KFC.  Padan muka. Esoknya, najis parallel di depan mata.  Memang dasar kuceng Engineering School.  Senah2, tahniah, anda telah menyebabkan warga V2C ground floor sengsara deria hidu T_T
this is Senah.  Suspek utama.  Jangan risau, Roti Impit ni bukan penyebab kejadian...
Sekarang Senah dahpun ada anak.  Bilangan spesifik tak dapat dikenalpasti.  Tula, sapa suruh beranak time study week.  Memang aku rajin sangat nak jenguk tangga hujung tu. Tapi Senah, kenapa ko bagi hadiah berhar…

Recap Foundation 1st UTP

Alhamdulillah, 4 bulan dah berlalu di Universiti Teknologi Petronas,
 4 bulan yang tak dapat digambarkan dengan kata-kata
4 bulan yang cukup menguja
4 bulan yang terindah dikelilingi kawan-kawan baru


So let's recap what happened in these 4 short months.  I'll say short, swift and memorable.  Hopefully I can gain something beneficial from it :)


1) Minggu Aluan Siswa (MAS) - minggu pertama away dari rumah + dah memang tau takkan balik dalam jangka masa terdekat.  Facie yang sangat baik, tapi bila malam sangat suka marah :P  Terima kasih sebab ajar kami cara susun jadual & etc, minggu yang penuh memorabilia :)


2)1st Day of Academic Session - sesi rebut lab & tutorial!  Memang mengerikan bila mengenang rempuhan yang terpaksa dilalui + geng International yang tinggi menggunung.  Paling tak boleh lupa kisah Maro dirempuh segerombolan International..haha..cannot imagine this



3)Smart Group! - with Kak Anis Syahirah the bomb.  There are 11 of us, aku, Izzah, Hanim, Aten, Nad, Kak Fiza…

Exam Week Craze

Assalamualaikuum
This is my 4th month in UTP, Alhamdulillah and of course we're now in the  EXAM WEEK!! (arrrgggghhhhhhh, how scary is that?
Due to some unexplained reason why my creative writing part of brain become dorman  and just won't work, I believe my blog is now bersawang tahap apa entah..haha
Petronas will be out this Monday, only God knows how scared I am, 
takut tunggu result?
euphoria nak balik Perlis?
excited nak habiskan exam?


all of this mixed in my body in series (or maybe parallel?) of mumble jumble cross-links.




My routine for exam week :
Morning : Jog/ maybe a walk at the Oval park.  Menikmati keindahan Toronto :D
Breakfast at anyplace near.  Yang pasti bukan V6 laa..(ko giler?)
Study dalam bilik/ IRC (yang IMBA)..It needs a lot of courage to study in this environment..haha
Usually skip lunch
Evening : a walk again at Oval Park + Maghrib kat An-Nur + dinner + Isya' di surau/bilik
and here goes my day
Simple, yet i'm content with it.


Thank God, i got good friends
Withi…