Skip to main content

Fiksyen 302 Review

Akhamdulillah, berjaya menghabiskan novel Fiksyen 302 dalam masa 4 hari (mentang-mentang takdak apa nak buat)


Fiksyen 302, tengok cover pun dah agak menyeramkan
Membaca novel ni seperti menonton kelicikan prisoners dalam Prison Break & konsep pengembaraan minda dalam movie Source Code
Farid Ja'ah
lan Lani
Jimmy Yeoh
Prakash Kumar
keempat - empat mereka telah melakukan pembunuhan kejam dan selepas itu menyerah diri dalam keadaan berbogel
Persamaan yang ada pada mereka hanya satu, semuanya pernah admitted ke Hospital Bahagia di Johor
Heroin kita : Noorhafiza Izura dan Rita Yuzalina
kedua - duanya peguam, kedua-duanya degil dan kedua - duanya datang dari dekad yang berbeza
apabila siasatan dilakukan, polis menemui jalan buntu apabila keempat-empat pembunuh mengatakan pembunuhan dilakukan atas arahan Zonan "roh jahat yang tidak berwajah"
Ironinya, Noorhafiza Izura telah ditakut-takutkan Zonan


Jadi siapa yang gila sebenarnya?
Novel ini agak fast-paced, ada kalanya memeranjatkan
Pada awalan kisah ini, aku agak lost sedikit, kurang memahami mengapa Dina Din begitu obses dan berbagai - bagai persoalan lagi
Tapi, pada pertengahan cerita kisah ini bagaikan terhenti dengan pembunuhan Datuk Mahali
agak tertanya-tanya juga apa lagi yang boleh diceritakan untuk baki 250 halaman lagi

But looks can be deceiving
Bahagian separuh novel yang terakhir merupakan part yang terbaik
dan memang betul, 
"Jangan Percaya dengan sesiapapun"
identiti Zonan yang sebenarnya akan mengejutkan kita..macam tak percaya je


Fiksyen 302 ni sangat berbaloi untuk dibaca, bagai merungkai teka -teki
One thing tentang karya RAM ialah kita akan tend untuk membayangkan watak dalam real-life, dan kita memang boleh bayang sebab plotnya dapat dicapai logik akal:)


so, tq Mr. Ramlee Awang Mursyid
I'll be waiting for Sunan Musafir

Comments

Popular posts from this blog

Reflections from Akademi Dakwah Muslimah

Bismillah,
Alhamdulillah, I'm back after 6 months!  Completing my final year studies and finishing all the projects on time did really acquire me to make some sacrifices, my blogging time is one of it. Nevertheless, I've successfully graduated from UTP since the last two months and here I am now, back in Perlis.
Frankly saying, I think this is the longest period of my stay at home since I started my degree studies 5-years ago. Most of my semester breaks were spent doing SRC works, couple of Minggu Aluan Siswa (MAS) weeks and study related matter. For now, It's kinda payback time. 😂
Alhamdulillah, last weekend I attended Akademi Dakwah Muslimah at Tasoh Lake Resort, organized by Jabatan Mufti Perlis. The 2-day seminar covered 6 topics which I found to be very attentive and practical as a Muslimah. Being a student not from Islamic Studies background did give me the chills at first, however after a couple of hours listening intently to the speakers, I've gotten a good kicks…

Leap of Faith

Bismillah,
Today I'm not going to talk about the leap of faith in Assassins Creed, which Cal (Michael Fassbender) attempted to save himself. 

Google defines leap of faith as 'an act of believing in or attempting something whose existence or outcome cannot be proved'. In other words, to make a big decision which may have a big impact on one's life, with no guarantee whether it'll end up a success or a failure. It can be choosing between furthering your study and become an academician or enter the industrial world, getting married or changing the stream of your study. Some decisions may have a bigger impact in our lives, compared to the others.


This has been one of the longest period which I've stayed at home since the last 5 years. With the flexibility and ample of time in hand, post-graduation has really got me thinking. Somehow the transition between university life to the next phase isn't as fast and smooth-sailing as I've imagined. It's not like tod…

What Shall We Do on Fridays?

Bismillah,
So, we have reached another Jumu'ah in 2017, we are getting closer and closer towards Ramadhan, the time has been flying faster than ever. Hopefully we can make everyday meaningful by being a productive and impactful Muslim, insyaAllah.
I'd like to share the inputs that I've learned (almost a year ago, now flipping the note pages) during an Ibrah Seminar on Surah Al-Jumu'ah by Ust. Syaari Abdul Rahman. Alhamdulillah, the seminar was very insighful, I attended this program with my beloved juniors Sakinah, Syera & Chad. We took a day-trip as Bangi and UTP is only a 2.5 hrs drive.
About Surah Al-Jumu'ah
- This is the 62nd surah in the Quran, consisting of 11 verses.  - It is positioned after Surah As-Saff and before Surah Al-Munafiqun. - A Madaniyah surah (meaning that this surah was reveled after the event of Hijrah - where Rasululullah saw and the sahabahs migrated from Mecca to Madinah).
What is Ibrah?
Ibrah is the lesson learnt that we can gain and emulate …