Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

Book Marathon 2

Assalamualaikum :) It has been almost a month since I ended my school year. Ingatkan nak mati kutu tak ada idea nak buat apa, rupa - rupanya sibuk jugak.   Masuk swimming class, ambil driving licence, jaga rumah (jagalah sangat), buat freelance work sedikit sebanyak, main puzzle dengan adik - adik, baking yang kadang - kadang menjadi dan kadang & kadang tidak, marathon movie tiap - tiap malam, the days passed swiftly. Sedar tak sedar we are reaching the end of 2011 Alhamdulillah, I'm more relaxed now, tak stress dah :D

So, these are the books that I've been reading and going to read : 1) The Kite Runner by Khaled Hosseini
2) One Day by David Nicholls
3) The Snow Flower and Secret Fan by Lisa See
4)  Ombak Rindu ( very disappointing, sebab ni lah aku tak berapa minat baca novel jiwang Melayu, sorry to say tapi memang lepas ni hanya Ramlee Awang Mursyid sahaja)
5)  Fiksyen 302 (this is very good..thumbs up^^
6)  Never Let Me Go by Kazuo Ishiguro 
7)  Emma by Jane Austen
8)  Norwegian Wood

Past and Future

Assalamualaikum!
Result PMR dah pun keluar kelmarin.
Bekas Rumahtanggaku SMK DERMA telah mencatat kejayaan seramai 74 orang, turun sedikit berbanding tahun lepas but we can use it as a kickstart for the form 3s next year..aite?
tidak dilupakan my big lil' bro (sebab kalau aku jalan sebelah dia confirm orang akan ingat aku ni adik..=.=")
Congratulations
Tapi ingat, form 4 is never a honeymoon year
Break a leg if needed:D (pesanan penaja)


Last Wednesday, I attended an interview for Universiti Teknologi Petronas
This one is for the January intake
about 2000 applicants are offered for the interview and the lucky 500 will be chosen to start their Foundation Courses by Jan 2012 !
I was placed in group B (yang ini ikut masa kehadiran..sapa datang awal cepatlah dapat interview, siapa lewat....kena tunggulah)
We were divided into groups of 4 and given a case study.  Each of us get different findings and we need to discuss the greatest recommendation according to our discussion.
and the title was …

Fiksyen 302 Review

Akhamdulillah, berjaya menghabiskan novel Fiksyen 302 dalam masa 4 hari (mentang-mentang takdak apa nak buat)


Fiksyen 302, tengok cover pun dah agak menyeramkan
Membaca novel ni seperti menonton kelicikan prisoners dalam Prison Break & konsep pengembaraan minda dalam movie Source Code
Farid Ja'ah lan Lani Jimmy Yeoh Prakash Kumar keempat - empat mereka telah melakukan pembunuhan kejam dan selepas itu menyerah diri dalam keadaan berbogel
Persamaan yang ada pada mereka hanya satu, semuanya pernah admitted ke Hospital Bahagia di Johor
Heroin kita : Noorhafiza IzuradanRita Yuzalina kedua - duanya peguam, kedua-duanya degil dan kedua - duanya datang dari dekad yang berbeza
apabila siasatan dilakukan, polis menemui jalan buntu apabila keempat-empat pembunuh mengatakan pembunuhan dilakukan atas arahan Zonan "roh jahat yang tidak berwajah"
Ironinya, Noorhafiza Izura telah ditakut-takutkan Zonan


Jadi siapa yang gila sebenarnya? Novel ini agak fast-paced, ada kalanya memeranjatkan
Pada awala…

One Journey Ends

Assalamualaikum,
MERDEKA!!!
Alhamdulillah SPM telahpun tamat..

inilah senario 5 Harmoni .. budak Bio pulun balik rumah sebab esoknya ada paper credit to Afiq Othman

Kelihatan kebanyakan lepasan SPM telahpun menyusun buku untuk dikitar semula sampai buku teks cari tak jumpa,
sign tshirt DERMA,
sedekah baju sekolah dan sebagainya..haha
Alhamdulillah
this year have been a great one
sekarang baru kita nak explore dunia
buat benda baru
sehari lepas exam pun mati kutu nak buat apa..hahaha


antara list dalam perancangan:
1. Ambik lesen kereta
2.  Belajar masak
3.  Jadi tutor
4.  Pi KL tengok baby Sumayya
5.  Jadi suri rumahtangga di rumah :D..apekah
6.  Ambil English Communication Course
7.  Gathering dengan ex-SK Seri Tunjong
8.  vacation di Langkawi
9. any idea?


ok, aku dah blurr
Assalamualaikum:)