Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

Mereka Yang Tersayang

gambar yang sampai bila-bila akan menggamit perasaan..ecewah!
Assalamualaikum.. Hari ni kami di utara balik sekolah awai (awal) pukul 10, yay!(seronoklah sangat, habih semua kerja tergendala =.=") bukan balik saja-saja, tapi sebab sekolah DERMA kesayangan ramai telah ditenggelami ayaq (air ye tuan puan)...tapi Alhamdulillah, sejak tengah hari tadi hujan dah pun berhenti, maybe lusa atau Isnin kitaorang boleh kembali mencuci ke sekolah..
gambar kat atas ialah gambar photoshoot geng pengawas untuk batch 2011.  Masa ni semua pakat lari masuk kelas dah, tinggal kami-kami ja tak dak keja..~senior year katakann~
Frankly saying, semua yang ada dalam gambaq ni aku sayang.. ada yg baru kenal,  ada yang dah lama rapat,  ada yang asyik buli aku ja keja ( khas untuk pakcik Tole~ketua hostel boy..hehe),  ada yg dibuli oleh aku (betulkah?) :P,  ada yang bila masuk Pengawas baru rapat,  ada yg pi sekolah sains lari balik sebab syg DERMA ~yg ni kena confirm lain dgn Anas..fakta atau auta=) ada yg kemungkina…

Hidupku Sebagai Budak Form 5

Assalamualaikum =)
Akhirnya setelah berhempas-pulas tak tido malam nak cover study, berakhirlah sudah 1 minggu PK1 (Penilaian Kurikulum 1)..baru aku taw macam mana rasa jadi form five..=.="
Alhamdulillah, berjaya juga aku tempuhi first 3 month dalam senior year..aiceh
baru taw macam mana perasaan bro-bro dan kakak-kakak masa masih junior + innocent + blur dulu..
Tak payah buat research lagi dah, memang terbukti taun form 5 lagi pegii compared tu Form 3 zaman kanak-kanak ribena dulu..memang sangat perggh
Kelmarin baru abis paper biology..paper yang digosipkan tiada perikemanusiaan langsungT_T..  Math & Sejarah today feels better ^^


Aku suka bio tapi tolonglaaa...soalan kelmarin terlalu ekstrim..fobia3!
~next time kena prepare lagi awal, ganbatte!
Well, next week batch kami akan berhadapan dengan 3 killer utama; 
En. Physics,  En. Addmath &  Mr. Chemistry. however Alhamdulillah, masuk form 5 ni baru dapat overview yang betul macam mana nak jawab SPM..kalau tak confem jawapan ke lautt..…