Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

Antara Valentine's dan Maulidur Rasul

Rindu ini yang dahulu telah melalaikanku dari mengingati-Mu, Rindu ini yang dahulu menghalangku dari kemanisan beribadat kepada-Mu, Rindu ini yang dahulu membutakan mataku  dari melihat jalan-Mu, Rindu ini yang dahulu membinasakan cinta suci hamba-Mu. ~Muhamad Izwan Ishak~ Salam Maulidur Rasul, bertemu lagi kita di sini setelah dekat 2 bulan tak update blog (kantoi aku penyegan)..tapi sapa yang kisah kan, siapalah insan yang teringin nak membaca blog saya yang hina dina ini..dush! Pada tahun ini, tarikh sambutan Maulidur Rasul dan Valentine's Day hampir bersekali.. 14 Feb-Valentine dan 15 Feb- Maulid Tapi tak bermakna kita patut menyambut kedua-duanya.  Jauh sekali sambut Valentine saja sambil mengayak anak dara orang merata-rata..tak gitu??
Jadi, dalam short update yang memang sangat short ini sebab bila naik form 5 ni nak makan & tidur pun tak sempat sebab SIBUKKKKKK..Saya ingin mengucapkan Salam Maulidur Rasul 1432 Hijrah..Semoga Rasulullah dapat kita jadikan sebagai suri teladan da…