Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

My 2011 Wishlist

Assalamualaikum
Omputih suka kata:
Swallow back the past, anticipate the present, embrace the future Jadi, sebelum tahun 2010 melabuhkan tirainya untuk 2011, these are my wishlist for the year two-o-one-one
1.  Kurangkan masa main facebuk, tengok tv dan benda-benda lagha yang sewaktu dengannya..Kalau boleh facebook tu deactivate je sonang cerita.
2.  Tingkatkan tumpuan dalam kelas..Biar 120 %!
3.  Tak mau tido dalam kelas dah!..Itulah akibatnya kalau malam-malam suka jadi burung hantu...T_T
kalau buat macam ni boleh dakk? Takpa, i'll fight sehabis-habisan!!!
4.  Pastikan fokus dalam akademik tak terjejas sebab koku which means that pilihan mesti mantoppp!
5.  Tido kena cukup..kalau tak my mata 'panda' will become worse..and..there goes my saham..miahaha..~ada aku kisah saham-menyaham ni..haha..
taklah, teorinya begini
Tido tak cukup
=mengantuk dalam kelas
=tak paham apa cikgu ajar
=kena stay up lagi sebab nak cover yang tak paham tu
and the cycle repeats..ada paham?
biarlah walau bermata p…

Buat Semua Handphone-User

Assalamualaikum..
Tengah sedap-sedap mengunyah sagon sambil menikmati malam yang hening, tetiba jariku gatal nak menaip..:P
Tapi cuba fikirkan apa yang akan terjadi kalau kita berdamping dengan Al-Quran sama macam kita berpeluk bergayut di hanphone..Mau khatam Al-Quran tiap-tiap bulan gini...tak gitu?


Ever wonder what would happen if we treated our Quran like we treat our cell phone?

What if we carried it around wherever we went?

What if we flipped through it several time a day?(payah jugak nak istiqamah camni, kan3?)

What if we turned back to go get it if we forgot it?(mungkin ramai yang berbuat sebaliknya....)
sapa tak mau iphone oii...tapi beginilah senarionya.. berenggang tanpa henti...dush! What if we used it to receive messages from the text?

What if we treated it like we couldn't live without it?(pernahkah?..=)

What if we used it in case of emergency?

dimanakah Al Quran time kita busy/emergency???
What if we gave it to Kids as gifts?

What if we used it when we travelled?

This is som…

Salam Awal Muharam 1432, Tahun baru, Misi baru!!

Assalamualaikum dan buenas tardes...
Alhamdulillah, dengan kasih sayangNya kita sampai juga ke tahun baru 1432 ni.  Bila sebut tahun baru, mesti secara gear autonya direct link dengan AZAM kan???Bukan Azam TV9 tu yea, azam ataupun resolution merupakan 
satu matlamat yang dirangka demi mencapai apa-apa yang kita hajatkanhaa..tengok , keluaq dah definisi dalam buku Sivik Form 4..Cgu Roslela punya kerja..hihi
Jadi, apakah resolusi anda tahun ini?
Pertama-tama sekali,  dalam jangka masa 12 purnama lagi tidaklah saya mengimpikan nak beli Mercedes CLK ataupun nak kahwin dengan Daniel Radcliffe..sumpah tak!..haha
can't deny he's cute..don't u? Azam saya:
1) Tingkatkan amal ibadat..x kiralah yang wajib atau sunat
2) Study yang lebih lagi berkali-kali ganda demi menyahut cabaran straight 9A+
Akmal Hidayat dah buktikan menda ni tak mustahil..
DERMA bolehh! 3) Ubah mentaliti Badan Pengawas seterusnya mencari solusi bagi kehilafan-kekhilafan yang berlaku
4) Preserve status single and not availabl…