Skip to main content

Aku Seorang Coffee Addict

Assalamualaikum & selamat pagi, akhirnya idea berblogging datang balik setelah berhari-hari diperam(kantoilah aku ni penyegan sebenarnya=.=")..
As a student (aiceh) waktu study yang sampai ke tengah malam bila bertembung dengan aktiviti koku dan fizikal yang mencabar akan menyebabkan kemengantukan di siang harinya sebab tidur tak cukup (bukan tidur x lena, makan x kenyang, mandi x basah tu yea).  Jadi, sebagai solusi semangkuk cawan kopi amat-amat wajib untuk menceriakan hari anda...
Sebagai contoh, 

Kopi Radix
Satu gabungan yang perfect untuk tendang-mula(kickstart) hari anda..Tapi saya lebih prefer Radix Diet disebabkan kemanisannya yang terkawal^^
Yang penting, sokonglah Barangan Malaysia!!
 
Kalau Kopi Radix tiada di depan mata, Nescafe 3-in-1 pun boleh layan..Rasanya yang cukup semua + sedikit susu memang besh!
Lastly, Kopi Kurma..Yang ni pun sedap jugak.  
Tambah sedikit milo + susu, pagi anda akan ceria secerianya(ada gaya jadi promoter dak?)
Plus. yang ni pun buatan Malaysia okehh=)

Yang di atas tu baru mukadimah saja, sebab memang ternyata aku memang seorang coffee addict.(nak wat macam mana, dah tak mau tido dalam kelas)..
Dan sememangnya research menunjukkan bahawa minum kopi ni baik untuk kesihatan.  Antara bukti-buktinya ialah>
1.  Kopi merupakan antioksidan dan mampu melawan kanser
2. Dapat mengurangkan risiko dapat penyakit Alzheimer
3. Meningkatkan kemahiran berfikir
4. Menambahkan kepekaan otak (alertness omputih kata)

dan yang paling penting sekali kopi merupakan minuman kegemaran Rasulullah^^
So, a cup a day will do u good.  Tapi waktu cuti sekolah ni memang x minumlah.
Point of the story, lebih baik minum kopi daripada Coca-Cola yang ada 10 sudu gula dan boleh buat cuci tandas tu.  Renung-renungkan dan selamat beramal...
SPM dah mula
My turn next year

Comments

ANATI SOKI said…
nescafe lagi best!!! woohoooo
Fitrihadi said…
kalau minum kopi kira macam sunnah nabi kan sebab nabi pun minum kopi..dapat pahala ni :)

Popular posts from this blog

Reflections from Akademi Dakwah Muslimah

Bismillah,
Alhamdulillah, I'm back after 6 months!  Completing my final year studies and finishing all the projects on time did really acquire me to make some sacrifices, my blogging time is one of it. Nevertheless, I've successfully graduated from UTP since the last two months and here I am now, back in Perlis.
Frankly saying, I think this is the longest period of my stay at home since I started my degree studies 5-years ago. Most of my semester breaks were spent doing SRC works, couple of Minggu Aluan Siswa (MAS) weeks and study related matter. For now, It's kinda payback time. 😂
Alhamdulillah, last weekend I attended Akademi Dakwah Muslimah at Tasoh Lake Resort, organized by Jabatan Mufti Perlis. The 2-day seminar covered 6 topics which I found to be very attentive and practical as a Muslimah. Being a student not from Islamic Studies background did give me the chills at first, however after a couple of hours listening intently to the speakers, I've gotten a good kicks…

Leap of Faith

Bismillah,
Today I'm not going to talk about the leap of faith in Assassins Creed, which Cal (Michael Fassbender) attempted to save himself. 

Google defines leap of faith as 'an act of believing in or attempting something whose existence or outcome cannot be proved'. In other words, to make a big decision which may have a big impact on one's life, with no guarantee whether it'll end up a success or a failure. It can be choosing between furthering your study and become an academician or enter the industrial world, getting married or changing the stream of your study. Some decisions may have a bigger impact in our lives, compared to the others.


This has been one of the longest period which I've stayed at home since the last 5 years. With the flexibility and ample of time in hand, post-graduation has really got me thinking. Somehow the transition between university life to the next phase isn't as fast and smooth-sailing as I've imagined. It's not like tod…

What Shall We Do on Fridays?

Bismillah,
So, we have reached another Jumu'ah in 2017, we are getting closer and closer towards Ramadhan, the time has been flying faster than ever. Hopefully we can make everyday meaningful by being a productive and impactful Muslim, insyaAllah.
I'd like to share the inputs that I've learned (almost a year ago, now flipping the note pages) during an Ibrah Seminar on Surah Al-Jumu'ah by Ust. Syaari Abdul Rahman. Alhamdulillah, the seminar was very insighful, I attended this program with my beloved juniors Sakinah, Syera & Chad. We took a day-trip as Bangi and UTP is only a 2.5 hrs drive.
About Surah Al-Jumu'ah
- This is the 62nd surah in the Quran, consisting of 11 verses.  - It is positioned after Surah As-Saff and before Surah Al-Munafiqun. - A Madaniyah surah (meaning that this surah was reveled after the event of Hijrah - where Rasululullah saw and the sahabahs migrated from Mecca to Madinah).
What is Ibrah?
Ibrah is the lesson learnt that we can gain and emulate …