Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

The Social Network..a review..sosial sangatkah?

Asslamualaikum dan selamat petang..bersua lagi kita pada hari ini (start dah intro macam berita..haha)
Hari ni saya nak review cerita The Social Network yang difilemkan berdasarkan kisah hidup Facebook creator:Mark Zuckerberg
Kisah ni bermula dengan Mark yang frust dan enraged ditinggalkan girlfriendnya Erica Albright lalu mabuk dan terus create sebuah website "Facemash.com" dengan tujuan untuk memalukan aweknya(x gentleman sungguh..grrr)
Disebabkan website tu meadpat sambutan yang hangat, Harvard's internet network suffered a breakdown.  Dan disebabkan sambutan hangat website Mark tulah kembar-Winklevoss-yang-hensem tertarik nak ajak Mark untuk jadi programmer website diorang~the Harvard Connection.
Tak lama selepas tu, Mark dapat idea nak create sebuah website "The Facebook.com" dan bestfriendnya Eduardo Saverin bersetuju untuk sumbang modal. The Facebook.com jadi famous dalam masa yang singkat.  As a result, kembar- Winklevoss-yang-hensem marah tahap gaban dan t…

Aku Seorang Coffee Addict

Assalamualaikum & selamat pagi, akhirnya idea berblogging datang balik setelah berhari-hari diperam(kantoilah aku ni penyegan sebenarnya=.=").. As a student (aiceh) waktu study yang sampai ke tengah malam bila bertembung dengan aktiviti koku dan fizikal yang mencabar akan menyebabkan kemengantukan di siang harinya sebab tidur tak cukup (bukan tidur x lena, makan x kenyang, mandi x basah tu yea).  Jadi, sebagai solusi semangkuk cawan kopi amat-amat wajib untuk menceriakan hari anda... Sebagai contoh, 
Kopi Radix Satu gabungan yang perfect untuk tendang-mula(kickstart) hari anda..Tapi saya lebih prefer Radix Diet disebabkan kemanisannya yang terkawal^^ Yang penting, sokonglah Barangan Malaysia!! Kalau Kopi Radix tiada di depan mata, Nescafe 3-in-1 pun boleh layan..Rasanya yang cukup semua + sedikit susu memang besh! Lastly, Kopi Kurma..Yang ni pun sedap jugak.   Tambah sedikit milo + susu, pagi anda akan ceria secerianya(ada gaya jadi promoter dak?) Plus. yang ni pun buatan Malaysia oke…

Jawapan Untuk Persoalan Yang Tidak Terjawab..

Assalamualaikum dan selamat sore.  Ternyata kebizian melanda sejak-dua-menjak ni.  Berduyun-duyun kerja mari.  Tapi Alhamdulillah dugaan yang ditunggu-tunggu tahun ini sudah berlalu, sekarang suda masuk musim cuti woo...(dan SPM makin dekat wooooooo...)
ketaq lutut aih....

Saja nak berkongsi sedikit info dr pakcik Gmail.  Kadangkala kita selalu bertanyakan itu dan ini..(that includes me, x puas hati semena-mena)
kenapa itu? kenapa ini? mengapa itu? mengapa ini? sedangkan Allah yang lebih tahu tentang apa yg terjadi
So, these are some answers for those unanswerable questions=)
KENAPA AKU DIUJI?

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yg dusta." *Surah Al-Ankabut ayat 2-3

KENAPA AKU TAK DAPAT APA YANG AKU IDAM-IDAMKAN?

"Boleh jad…