Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

I Shall Find..

Salam 18 Ramadhan!
Sempena bulan yg mulia ni, saya nak share 1 lagu , Akan Ku Jumpa by Azfar..
Lagu ni dah lama kuar rupanya, tapi bila drama Syurgamu Ramadhan dah release..baru perasan=.="
But sincerely, mmg touching habis drama ni..Dgn OST nya yg mantop..memang sebak laa jawabnya^^


******** Jom layan lirik dia..sangat best!
Ku mengatur langkahku berjalan tanpa bayang-bayangMu langit dan bumi setia, menemaniku matahari menyinar tak pernah berpihak padaku Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.
Hari berganti hari aku masih teguh menanti Hadir diri Mu dalam hidupku ini Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari Namun yakinku Kau kan kutemui
ku takkan pernah cuba berhenti langkahku mencari Cinta Yang ku tahu hanya tuk diriku kan ku terus cari sampai hujung dunia
kerna ku tahu akanku jumpa diriMu dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu kulihat semua gembira bila mengenali erti Cinta senyuman ku beri hanya duka bila ingin Teman tuk berbicara Cinta jangan sembunyi mataku kabur mencari hadirlah dalam hidupku ini C…

Winner VS Losers..

Salam 16 Ramadhan..Ape khabar? Masa memang mencemburui kita, sekarang dah pertangahan Ramadhan..Gonna miss this month very much^^ This is going to be a simple update..Sedikit motivasi kepada rakan sekalian yang ingin bergelar JUARA=) ***** The Winner is always part of the answer
The Loser is always part of the problem.
seriously, ini contoh loser yg overstressed



The Winner always has a program;
The Loser always has an excuse.


The Winner says,"Let me do it for you";
The Loser says, "That is not my job."


The Winner sees an answer for every problem;
The Loser sees a problem for every answer.


Engkau Laksana Bulan...

Salam 10 Ramadhan!
Pejam celik-pejam celik, dah masuk malam yang kesepuluh bulan yg penuh berkat ni..~jangan pejam x celik-celik dahla ye~
Cepat sungguh masa berlalu..sedar x sedar nanti dah sampai penghujung bulan 8..nak sambut merdeka buat kesekian kalinya..pastu sedar x sedar lagi dah sampai penghujung Ramadhan...pastu..~dah-dah cik syiqin merapu, back to topic~
Sapa pernah baca novel ni??? Ikhlasnya, saya x minat sangat novel-novel cintan ni..Sampai Ramlee Awang Murshid je yang boleh layan..Yang lain tu, macam xda chemistry jaaa.=.=" Entah mengapa, novel Engkau Laksana Bulan ni berjaya mengubah persepsiku. Kisahnya simple, sweet dan endingnya logik ~sangat fed-up dengan kes happy ending x logik..grr Buat sesiapa yg masih belum membaca, ni sinopsisnya..
***************** Kau Laksana Bulan akan membawa anda bersama-sama Adrianna mengembara ke dunia karya dan alam cintanya! Dunia penulisan yang diterokai, merenyahkan perjalanan hidupnya. Terlalu banyak 'kejadian' yang membebankan …

Hari Ini Saya Official Sweet 16!!

Assalamualaikum..
16 tahun dahulu, lahirlah seorang insan bernama Ku Nurasyiqin..Pantas sungguh masa berjalan, sekarang saya ada setahun lagi ja dekat SMK Derma tersayang..aigoo
Macam x caya, saya dah melepasi 2 daripada 3 exam wajib persekolahan..Tinggal SPM ja taun depan.
Dalam 16 tahun ni, dah macam-macam saya tempuhi.  ada yg pahit, manis, masam, masin..cukup semuanya.
Banyak unforgettable incidents yang sangat-sangat sentimental^^
Tapi, walau mcm mana pun, there's still A LONG WAY to go


Dan hari-hari yg saya jalani x akan sempurna tanpa kehadiran insan-insan ini~family, kengkawan, cikgu, bloggers~anda semua sangat bermakna!







Sebenarnya, saya baru balik dari Finale Petronas Science Show..Memang sangat-sangat sengit.  X dinafikan memang agak frust bila keputusan diumumkan, tapi tak mengapa, tak ada rezeki agaknya..T_T Tapi yang pasti, program ni memang gempak!
Dgn cikgu Fara tersayang..

Yg pasti, banyak yg saya pelajari sepanjang 16 tahun ni..dan saya tahu ia tak akan berhenti sampai terh…

Bila Teringat Albert Einstein, Teringat UNIMAP

Sedang menerawang di alam YMail yang bersawang-mawang bak rumah Puaka Niyang Rapik, terbaca satu artikel pasal Albert Einstein..Fuh, dia memang smart..Walaupun rupanya tak sehensem Ashraf Muslim, I salute jugak^^ Antara anecdote beliau yang cantik-menarik-tertarik

"The secret to creativity is knowing how to hide your sources."
Albert Einstein was often asked to explain the general theory of relativity. "Put your hand on a hot stove for a minute, and it seems like an hour," he once declared. "Sit with a pretty girl for an hour, and it seems like a minute. That's relativity!"
Ok, berbalik kepada tajuk asal..nampaknya dah termelalut sudah.. bila teringat Einstein, secara gear automatik otak aku akan link dengan Unimap.  Entah mengapa.  Maybe sebab kedua-duanya cabang fizik kot=.=" X pun sebab Cikgu Chamy ada disitu..~sila lupakan bab itu, saya dah move on okay....
Bermula esok 3 Ogos -8 Ogos 2010, satu Festival Konvokesyen akan diadakan sempena Konvo UNIMA…

Respect Love, Do You?

This is not exactly a love story, but more about learning how to respect love ....

To My Friends Who Are...MARRIED 
Love is not about "it's your fault", but "I'm sorry", not "where are you' but "I'm right here", not "how could you" but "I understand", not "I wish you were", but "I'm thankful you are."

To My Friends Who Are...ENGAGED

The true measure of compatibility is not the years spent together but how good you are for each other.

To My Friends Who Are...NOT SO SINGLE~kalau dekat FB yg statusnya it's complicated tu laa~
Love isn't about becoming somebody else's "perfect person." It's about finding someone who helps you become the best person you can be.

To My Friends Who Are...HEARTBROKEN~kite senasib..T_T

Heartbreaks last as long as you want and cut deep as you allow them to go. The challenge is not how to survive heartbreaks but to learn from them.

To My Friends Who Are…