Skip to main content

Antara FIFA Dan Palestina...

Seperti yg kta semua tahu, sekarang ni musim apaa?????
Musim World Cup Cikgu!
Confirm budak tadika pun ramai yang boleh skor kalau tanya pasal ni..
Rata-rata manusia dari seantero dunia begitu bersemangat menyambut tradisi 4 tahun sekali ni..napa mesti 4 tahun ek?bkan 5 atau 6?
X kira la lelaki atau perempuan~with the exception of myself sbb mmg terang-terang kalau org upah pun xmaw ambik port~semuanya excited macam game Spain VS Switzerland smalam kan2?


Tapi sedarkah kita baru beberapa hari yang lalu 9 saudara kita syahid dibunuh Israel Laknatullah dalam tragedi Mavi Marmara?
Masa tu semua marah x maw2...semua kutuk Israel..Tapi bila sampai musim World Cup ni, semua tumpuan bagaikan terarah kepada bola..ulang skali lagi 
BOLA!
Kemana hilangnya suara-suara yang begitu bersemangat nak menentang Israel?
Takkan mudah sangat tumpuan kita teralih..
Bagai lalang yang meliuk-lintuk ditiup angin, begitu mudahkah untuk kita dialihkan perhatian?
Mungkin kita tak mampu untuk menyumbang tenaga mahupun menjadi sukarelawan ke sana, tapi x mungkin dengan hanya berdiam diri menonton perlawanan bola di kedai mamak dan suku-sakatnya, saudara-saudara kita di Gaza akan terselamat...aite?
At least, do sumthing..
Mungkinkah ini salah satu usaha anasir-anasir Yahudi untuk diverge perhatian kita daripada Gaza?Wallahua'lam
*bukan membenci bola, tapi janganlah fanatik sangat..masih banyak benda yg memrlukan perhatian kita..^^

Comments

Saya xlarh mnat bola sgt...
Juz ala kadar jew...
Xbleyh tgok pown xkcewa...
Di dalam keasyikan Piala Dunia nie rmai yg xmnydari akn kwjudan pihak2 trtntu dgn niat2 yg trtntu...
Mndgr sorakan yg gmruh brbnding triakan rkyat plestin yg sma mglir sprtimana darah mreka mglir...
Xptut2...
Aidy Shahiezad said…
world cup 4 tahun skali sebab mengambil tradisi yg lelaki boleh kawen 4... hehehe...

neway, walaupun kadangkala leka dek penangan world cup, tp tak plak pena lupe akan penderitaan rakyat palestin...

berbahagi perhatian kan lebih baik drpd memilih salah satu... ;)
ibnusina said…
Salam..

Apabila Ummah terjaga dengan isu Palestin....
Ummah diberi ubat pelali Piala Dunia....

hmm..

Teruskan menulis..
ibnusina said…
Salam..

Apabila Ummah terjaga dengan isu Palestin....
Ummah diberi ubat pelali Piala Dunia....

hmm..

Teruskan menulis..

Popular posts from this blog

Reflections from Akademi Dakwah Muslimah

Bismillah,
Alhamdulillah, I'm back after 6 months!  Completing my final year studies and finishing all the projects on time did really acquire me to make some sacrifices, my blogging time is one of it. Nevertheless, I've successfully graduated from UTP since the last two months and here I am now, back in Perlis.
Frankly saying, I think this is the longest period of my stay at home since I started my degree studies 5-years ago. Most of my semester breaks were spent doing SRC works, couple of Minggu Aluan Siswa (MAS) weeks and study related matter. For now, It's kinda payback time. 😂
Alhamdulillah, last weekend I attended Akademi Dakwah Muslimah at Tasoh Lake Resort, organized by Jabatan Mufti Perlis. The 2-day seminar covered 6 topics which I found to be very attentive and practical as a Muslimah. Being a student not from Islamic Studies background did give me the chills at first, however after a couple of hours listening intently to the speakers, I've gotten a good kicks…

Leap of Faith

Bismillah,
Today I'm not going to talk about the leap of faith in Assassins Creed, which Cal (Michael Fassbender) attempted to save himself. 

Google defines leap of faith as 'an act of believing in or attempting something whose existence or outcome cannot be proved'. In other words, to make a big decision which may have a big impact on one's life, with no guarantee whether it'll end up a success or a failure. It can be choosing between furthering your study and become an academician or enter the industrial world, getting married or changing the stream of your study. Some decisions may have a bigger impact in our lives, compared to the others.


This has been one of the longest period which I've stayed at home since the last 5 years. With the flexibility and ample of time in hand, post-graduation has really got me thinking. Somehow the transition between university life to the next phase isn't as fast and smooth-sailing as I've imagined. It's not like tod…

What Shall We Do on Fridays?

Bismillah,
So, we have reached another Jumu'ah in 2017, we are getting closer and closer towards Ramadhan, the time has been flying faster than ever. Hopefully we can make everyday meaningful by being a productive and impactful Muslim, insyaAllah.
I'd like to share the inputs that I've learned (almost a year ago, now flipping the note pages) during an Ibrah Seminar on Surah Al-Jumu'ah by Ust. Syaari Abdul Rahman. Alhamdulillah, the seminar was very insighful, I attended this program with my beloved juniors Sakinah, Syera & Chad. We took a day-trip as Bangi and UTP is only a 2.5 hrs drive.
About Surah Al-Jumu'ah
- This is the 62nd surah in the Quran, consisting of 11 verses.  - It is positioned after Surah As-Saff and before Surah Al-Munafiqun. - A Madaniyah surah (meaning that this surah was reveled after the event of Hijrah - where Rasululullah saw and the sahabahs migrated from Mecca to Madinah).
What is Ibrah?
Ibrah is the lesson learnt that we can gain and emulate …